Tetrasoft blir en del av Progrits

För att ytterligare stärka sitt totala tjänsteerbjudande förvärvar den nordiska mjukvarukoncernen Progrits danska Tetrasoft A/S, ledande leverantör av lösningar inom ruttoptimering för transport och service.

Tetrasoft har sedan 1999 erbjudit ruttoptimering och hantering av fordonsflottor med sina två kärnprodukter MapBooking och MapFleet. Idag är man ett av Danmarks ledande mjukvarubolag inom denna nisch av Transport Management Software. Förvärvet av Tetrasoft ligger väl i linje med Progrits strategi att förstärka sina vertikala fokusområden, i detta fall Transportation & Logistics. 

– Genom att Tetrasoft blir en del av Progrits adderar vi ett starkt och välskött bolag till gruppen och stärker därmed också vårt totala tjänsteerbjudande för både nya och befintliga kunder. Tetrasoft har flera välutvecklade tjänster och en effektiv ruttoptimeringsalgoritm som kompletterar vårt tjänsteutbud inom Transportation & Logistics. Vi är glada att ha med dem på vår fortsatta tillväxtresa och de uppfyller vårt mål att kontinuerligt stärka våra etablerade vertikala fokusområden, då vi ser flera samarbetsytor och synergieffekter mellan Tetrasoft och andra bolag inom Progrits, kommenterar Björn Ekström, koncernchef på Progrits. 

– Vi är stolta över att Tetrasoft, som vi framgångsrikt drivit i över 25 år och nått en marknadsledande position med, nu blir en del av Progrits. Vi kommer tillsammans kunna nå ännu högre höjder. Vårt fokus framöver kommer bli att samarbeta med våra nya systerbolag för att göra våra produkter ännu bättre och våra kunder ännu nöjdare. Vi kommer också att hitta nya kunder och nya marknader för vår ruttoptimering genom dessa samarbeten, kommenterar Karsten Sand Bloch, VD på Tetrasoft. 

Tetrasoft A/S blir ett helägt dotterbolag i Progritskoncernen från och med 1:e mars 2024. 

Tetrasoft blir en del av Progrits