Progrits stärker gruppens erbjudande - välkomnar Business Development Manager

Progrits välkomnar Olle Carlsson i rollen som Business Development Manager. Med en stark teknisk bakgrund och erfarenhet från både konsultbranschen och livsmedelsindustrin kommer Olle att driva affärsutvecklingen framåt med fokus på att maximera synergieffekterna mellan våra bolag. Lär känna honom närmare här!

Vem är Olle?

– Jag är född och uppvuxen i Stockholm, examinerad civilingenjör i maskinteknik vid Linköpings Universitet. Nu bor jag i Alingsås tillsammans med min familj som består av min sambo och vår tvåårige son. Till våren kommer också vår efterlängtade dotter!

Vad har du gjort tidigare?

– Jag har alltid haft ett tekniskt intresse och velat veta hur världen hänger ihop, hur saker fungerar och hur de kan fungera bättre. Efter min examen jobbade jag några år som managementkonsult på Triathlon Consulting Group och arbetade primärt med strategiutveckling för några av Göteborgs stora industribolag. Sedan växlade jag bransch till livsmedelsindustrin där jag har jobbat på Greenfood/Picadeli de senaste fem åren. En väldigt spännande och lärorik tid där jag jobbade i en intern managementkonsultroll med både strategiska som operativa projekt för att främja synergistiska effekter mellan gruppens bolag, genomföra produktlanseringar och marknadsintroduktioner, driva effektiviseringsinitiativ samt generell analys och strategiframtagning

Varför sökte du dig till Progrits?

– Jag kände att här finns det massor av kul och viktiga saker att göra, och att jag kan komma in och tillföra ett stort värde med min profil och tidigare erfarenheter. Jag kände också under rekryteringsprocessen att jag mötte människor som verkligen bryr sig om det som vi håller på med. Det finns en tydlig tro på Progrits som koncern och vart vi ska framåt. I och med det nya ägarskapet med Axcel så börjar också en väldigt en spännande tillväxtresa, och att få vara med i den fasen är väldigt kul!  

Vad innebär din roll som Business Development Manager?

 – Kortfattat kan man säga att jag kommer att driva affärsutveckling inom gruppen med ett särskilt fokus på hemtagning av synergieffekter mellan gruppens bolag. Det kan tillexempel handla om att paketera gemensamma erbjudanden som bygger på olika bolags produkter, samla och dela best practice inom gruppen eller jobba med integration av nya bolag. För att lyckas med det kommer jag att göra analyser och avvägningar över var och hur vi bör fokusera våra insatser, och därefter vara en pådrivande kraft för att vi ska kunna ta värdeskapandet framåt och jobba smart tillsammans över gruppens bolagsgränser.

Till sist, om du får beskriva den perfekta lediga dagen?

 – Då är jag på fjället, på ett par skidor. Det är minus fem och strålande sol och krispigt i luften. Generellt gillar jag att vara utomhus mycket och njuter av att springa, åka skidor eller spela golf.

Progrits stärker gruppens erbjudande - välkomnar Business Development Manager