Progrits växlar upp - välkomnar M&A Project Manager

Progrits fortsätter resan mot att bli en större grupp av fler ledande mjukvarubolag inom business to business, och därför är vi glada att välkomna Oscar Thornander som vår M&A Project Manager!

Progrits fortsätter resan mot att bli en större grupp av fler ledande mjukvarubolag inom business to business, och därför är vi glada att välkomna Oscar Thornander som vår M&A Project Manager!

 Berätta om dig själv?

– Jag är född och uppvuxen i Göteborg, och har alltid bott här med undantag för en utbytestid i Milano. Just nu bor jag i en lägenhet i centrala Göteborg med min sambo. Fritiden spenderas helst med att läsa, löpning eller umgås med vänner. 

Vad har du gjort tidigare?

– Jag läste Industriell ekonomi vid Chalmers, parallellt med ett antal olika kurser i ekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg. Jag har alltid varit intresserad av företagande och att driva bolag - under studietiden drev jag ett eget konsultbolag och efter examen arbetade jag inom Axel Johnson-koncernen, i båda fallen med fokus på förvärv och affärsutveckling. Det jag uppskattar med att arbeta med förvärv är att få möjligheten sätta mig in i nya branscher och bolag samt lära känna entreprenören bakom det framgångsrika bolaget. Förvärv handlar mycket om att bygga relationer och förstå hur bolag fungerar och det känns väldigt spännande att få fortsätta fokusera på detta inom Progrits.

 Vad lockade med Progrits?

– Det kändes som en dynamisk miljö med flera spännande mjukvarubolag inom intressanta nischer. Under alla möten fram till mitt beslut att börja arbeta hos Progrits så kände jag att det fanns en tydlig vilja och framåtanda här. Sedan lockades jag också av att få vara med och bidra till den ambitiösa tillväxtresan som nu påbörjats tillsammans med vår nya ägare Axcel.

Vad innebär din roll?

– Min roll innefattar att driva förvärvsprocessen, från första mötet med grundarna av att bolaget tills att det blivit en del av Progrits. Det innebär exempelvis att identifiera och kontakta intressanta bolag, projektleda due diligence och integrera bolaget i Progrits. Målet med förvärv av bolag är att vi ska växa genom att stärka vårt gemensamma erbjudande och kärnaffär. 

Till sist, finns det ett ämne du skulle kunna prata hur länge som helst om? 

– Aktiemarknaden, men jag är också intresserad av att, i detalj, prata om gårdagens eller kommande sportevent!

Progrits växlar upp - välkomnar M&A Project Manager