Progrits People Team förstärker med Tech Talent Acquisition Specialist!

Progrits People Team välkomnar Hilding Herrström som Tech Talent Acquisition Specialist. Hilding kommer med flera års erfarenhet av rekrytering inom IT-branschen, och ser fram emot att bidra med sina kunskaper för att tillsätta nya talanger och kompetenser till våra bolag!

Progrits People Team välkomnar Hilding Herrström som Tech Talent Acquisition Specialist. Hilding kommer med flera års erfarenhet av rekrytering inom IT-branschen, och ser fram emot att bidra med sina kunskaper för att tillsätta nya talanger och kompetenser till våra bolag!


Vem är Hilding?

 – Jag har skånska föräldrar, men är född och uppvuxen i Stockholm. Jag pluggade några år i Jönköping och lärde där känna studiekompisar från Göteborg. Det var tack vare dem som jag sedan träffade min sambo, och jag flyttade till henne i Göteborg i augusti förra året. Fritiden har alltid handlat om mycket fotboll, både som spelare och tränare, och nu har jag hittat ett lag här i Göteborg som jag kan fortsätta spela med! 

 Vad har du gjort tidigare?

 – Jag insåg tidigt att jag ville ha ett yrke där jag får jobba med människor. Min pappas sambo var HR-chef på Siemens i flera år och jag tyckte det verkade vara väldigt kul. Jag läste därför HR med inriktning företagsekonomi vid högskolan i Jönköping. Sedan hade jag turen att få genomföra min praktik hos Siemens, där jag fick arbeta med just tech-rekrytering och upptäckte att det var en väldigt spännande bransch. Sedan fortsatte min resa hos Ada Digital i Stockholm, och jag hann också med en sväng på IT-konsultbolaget Consid innan jag till slut hamnade här hos Progrits!  

 Varför sökte du till Progrits?

 – Det lockade mig att få fortsätta inom IT-branschen, men jag gillade också bredden i rollen - att jag får fortsätta ha fokus på rekrytering men har stora utvecklingsmöjligheter att jobba vidare inom de HR-områden jag tycker är intressanta. Till exempel skulle jag kunna jobba mer med chefsstöd, arbetsmiljöansvar eller hur det funkar att stötta kring arbetsrätt i andra länder eftersom vi har flera internationella bolag.

 Till sist, vad gör du helst en ledig helg?

 – Det är nästan så att jag har två personligheter baserat på mina olika intressen. Å ena sidan är jag en extrem sportnörd som följer och tittar på fotboll, hockey eller formel 1. Å andra sidan har jag ett stort kulturintresse där jag uppskattar konst och opera. Jag är glad att få bo i Göteborg som jag tycker har landets bästa konstmuseum! Så en ledig helg kan absolut innehålla både sport och finkultur. 

Progrits People Team förstärker med Tech Talent Acquisition Specialist!