Progrits förstärker med Finance Manager

Progrits Finance Team välkomnar Ebba Blom som ny Finance Manager. Ebba har haft en lång karriär inom retail och har senast arbetat med finance management hos ett svenskt skönhetsvarumärke. Nu kommer hon att stötta, utveckla och förbättra Verendus finansiella processer. Lär känna henne bättre här!

Berätta lite om dig själv?

 – Jag är född och uppvuxen här i Göteborg, och flyttade ganska nyligen till en lägenhet i Örgryte med min sambo och vår lilla son som snart är ett och ett halvt år. Jag gillar att resa när man får möjlighet till det, samt att umgås med familjen eller vänner och ha middagar.

 Vad har du gjort tidigare?

 – Man kan säga att jag kommer från skönhetsbranschen, då jag jobbade på Åhléns skönhetsavdelning efter gymnasiet. Där fortsatte jag sedan att extrajobba när jag började plugga för att ta en kandidatexamen i ekonomi, och sedan fyllde jag på med en master i Management inom digital handel vid Högskolan i Borås. Tack vare mitt jobb på skönhetsavdelningen fick jag möjlighet att börja arbeta på Lernberger Stafsing som är ett svenskt hud- och hårvårdsvarumärke med bas i Göteborg. Parallellt med mina studier började jag att jobba där, och efter examen så kunde jag kliva in i rollen som Finance Manager. Det var en omfattande roll med mycket ansvar direkt, men jag gillar utmaningar och det var en extremt lärorik tid!

 Vad lockade dig till Progrits?

 – Jag hade hört så himla gott om arbetskulturen från tidigare kollegor som hamnat hos Progrits, och det gjorde mig nyfiken. Här förespråkas en flexibilitet och att livet innefattar mer än jobb, samtidigt som det också ställs höga krav och man får ta mycket ansvar vilket sporrar mig. Jag fick träffa Per Kahlmeter som leder vårt Finance team och Rickard Ahlbom som är VD för Verendus och jag kände att det finns ett driv här och en strävan efter att alltid göra saker lite bättre, och då tänkte jag att detta känns som en rolig utmaning!  

 Vad innebär din roll?

 – Jag är ekonomiansvarig för Verendus som har verksamhet i Sverige, Norge och Tyskland, så det är nästan som en minikoncern. Jag sköter det dagliga löpande arbetet kring bokföring, samt jobbar mycket med uppföljning och forecast tillsammans med VD. Framöver kommer jag också att fokusera på förbättringsmöjligheter av de processer och rutiner vi har.

 Till sist, hur spenderar du helst en ledig dag?

 – Då vaknar vi tillsammans hela lilla familjen, och äter en god frukost tillsammans i lugn och ro. Därefter tar vi en promenad i härligt väder, och möter upp familj eller vänner på en långlunch. Sedan köper vi en stor godispåse och tillbringar kvällen framför en bra film. Som småbarnsförälder är det så jag spenderar helgerna helst nu!

Progrits förstärker med Finance Manager